23 mei 2017

Doorlopend of aflopend

Bij het afsluiten van een reisverzekering kunt u kiezen uit een doorlopende of een aflopende reisverzekering. Een aflopende reisverzekering zal automatisch aflopen en wordt ook wel een kortlopende of tijdelijke reisverzekering genoemd. Een doorlopende reisverzekering heeft minimaal een looptijd van een jaar. De doorlopende reisverzekering geeft u het gemak altijd verzekerd te zijn. U hoeft er niet naar om te kijken.

Aflopend of doorlopend?
Over het algemeen is de dekking van een doorlopende reisverzekering uitgebreider dan die van een aflopende reisverzekering. De premie voor een aflopende reisverzekering wordt bepaald door het aantal dagen dat u op vakantie gaat en de aanvullende dekking die u in het reisverzekeringspakket opneemt. De premie voor een doorlopende reisverzekering is een vast bedrag dat u per maand of per jaar betaalt. De hoogte van dit bedrag wordt mede bepaald door de aanvullende modules die in het pakket opgenomen worden en het maximum verzekerde bedrag.

Doordat de premie voor een aflopende reisverzekering per dag veel hoger is (ook al door de poliskosten), kan een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper zijn. Omgerekend bent u vanaf 17 dagen vakantie per jaar voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.  

Let op de verschillende dekkingen!
De doorlopende reisverzekering stelt u zelf samen. De reisverzekering biedt u diverse varianten met verschillende verzekerde bedragen. Bij de meest uitgebreide dekking is uw bagage verzekerd voor een bedrag van EUR 5.000,- .  Dat is het maximale bedrag voor de totale bagage. Er gelden lagere verzekerde bedragen voor de diverse onderdelen van uw bagage zoals smartphones, computers en brillen. Raadpleeg voor het totale overzicht uw polisvoorwaarden. Zo voorkomt u teleurstellingen. Ook is er in de meeste gevallen een eigen risico van kracht. 

Geneeskundige kosten
Met deze uitbreiding krijgt u de kosten voor een medische behandeling in het buitenland vergoed. Dit vergoedt de reisverzekeraar voor zover uw zorgverzekeraar deze kosten niet dekt. Het is dus noodzakelijk dat u een geldige Nederlandse basis zorgverzekering heeft. Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis is het noodzakelijk dat u de behandeling niet kon uitstellen tot u terug was in Nederland. De SOS Hulplijn kan u advies geven over artsen en ziekenhuizen in de buurt van uw vakantiebestemming.

En hoe zit het met sporten?
Houdt u van actieve vakanties? Gangbare sporten zoals wandelen, fietsen en surfen zijn bij de doorlopende reisverzekering meeverzekerd. Zelfs als u op vakantie een keer gaat bungeejumpen of paragliden bent u daarvoor verzekerd. (mits u geen onverantwoorde risico's neemt, zie voorwaarden). Alleen voor skiën en snowboarden heeft u een aparte dekking nodig.

Verzekering aanvragen
Vanzelfsprekend kunt u hiervoor contact met ons opnemen. Ook kunt u de verzekering via onze site aanvragen.

Samenwerken

Nooit meer druk maken over de kleine lettertjes.

Samenwerken
Team Calvo

Ruim 25 jaar ervaring in riskmanagement

Calvo Advies in Veghel is begin 2016 opgericht door Han Versantvoort. Han heeft ruim 25 jaar ervaring in verzekeren en riskmanagement.

Ons team