8 juli 2019

Inbraakpreventie tips!

Yes! De vakantie staat voor de deur. Maar voor één van de oudste ambachten begint het werkseizoen weer. Het dievengilde staat in de startblokken om hun slag te slaan! Je kunt vaak zelf heel veel doen om de kans op inbraak te verkleinen. Lees hier de inbraakpreventie tips zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan!

 1. In en om het huis
  Het kan maar gezegd zijn en het klinkt heel logisch maar draai je deuren altijd op slot en laat geen ramen openstaan. Je kunt met je buren afspreken om op elkaars woning te letten en laat eventueel een reservesleutel achter. Meteen handig om een bomvolle brievenbus te voorkomen wanneer de buren even langskomen. Zo is je huis niet de hele tijd onbewoond.

  Een grote tuin is heerlijk maar ook een makkelijke manier om binnen te komen. Zorg dat de buitenverlichting brand. Je kunt bijvoorbeeld lampen met een bewegingssensor plaatsen, zo jaag je eventuele inbrekers weg. Berg daarom ‘handige’ opstapjes zoals vuilcontainers, ladders, tuinmeubilair op. Even als kostbaarheden vlak voor het raam.

  Kijk dan ook nog even naar de plekken waar je je reservesleutel bewaard. Ja die onder de deurmat, bloempot of in de schuur!
   
 2. Als je langere tijd weggaat
  Slimme trucs zorgen ervoor dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan… Kies voor een schakelklok in huis die 's avonds met onregelmatige tussenpozen wordt in- en uitgeschakeld. Of zet bijvoorbeeld twee koffiekopjes en een koffiekan op de keukentafel, zodat het lijkt alsof u elk moment kunt aanschuiven.
   
 3. Onderweg
  Ga je zonder auto op vakantie, laat die dan op de oprit staan… Zo lijkt het alsof je gewoon thuis bent. Deze tip is misschien een beetje voor de hand liggend maar wordt tóch nog wel eens vergeten: zet nooit op social media dat je op vakantie gaat. Je informeert hiermee niet alleen je vrienden maar ook inbrekers dat je niet bereikbaar bent.

  Mocht je bovenstaande allemaal uitgevoerd hebben en je staat zorgeloos op Schiphol te wachten om te vertrekken naar je vakantiebestemming, zorg dan dat het adres op je kofferlabel niet direct leesbaar is. In het hoogseizoen willen dieven nog wel eens op de vertrekhal van Schiphol rondneuzen. Dat wist je niet hè!?
   
 4. Voor de thuisblijvers
  Als er vreemden aan de deur komen, vraag dan altijd om een legitimatiebewijs! Zijn er toch vreemde mensen in je huis, om wat voor reden dan ook, blijf dan altijd in de buurt.
   
 5. Tips om de schade bij woninginbraak te beperken
  Maak foto’s van je waardevolle spullen en leg deze op een andere plek, bijvoorbeeld in een kluis. Voorzie je waardevolle spullen van je postcode en huisnummer. Het klinkt een beetje gek maar sluit antieke kasten niet af, als ze worden opengebroken heb je extra schade. Schrijf ook nooit je pincode op. Inbrekers kunnen de code vinden, ook als die op een andere plaats ligt dan het pasje.
   
 6. Toch schade tijdens je vakantie, wat nu?
  Noodgeval? Bel Calvo Advies spoedlijn: 06 51 28 76 03.
  Bagage gestolen, vermist of verloren? Doe aangifte en vraag om een proces verbaal.
  Is je telefoon of bankpas kwijt of gestolen? Doe aangifte, vraag om een proces verbaal en blokkeer deze zo spoedig mogelijk.

Zo… nu heb je alle informatie bij de hand voordat je op vakantie gaat! We wensen je een fijne en zorgeloze vakantie toe.

Samenwerken

Nooit meer druk maken over de kleine lettertjes.

Samenwerken
Team Calvo

Ruim 25 jaar ervaring in riskmanagement

Calvo Advies in Veghel is begin 2016 opgericht door Han Versantvoort. Han heeft ruim 25 jaar ervaring in verzekeren en riskmanagement.

Ons team