26 augustus 2019

Houd je zonnebril paraat in de auto!

Veel schades met autorijden worden veroorzaakt door de laagstaande zon. Voordat je het weet, ben je verblind en zie je zo goed als niks meer… Houd je zonnebril dus paraat zegt Han Versantvoort! Deze heb je in het verkeer zeker nodig de komende weken.

Wij geven je een enkele praktische tips om rijden met een verblindende zon zo veilig mogelijk te maken. 

Zonnebril
Houd je zonnebril paraat, voor het geval dat… Dat is zeker geen overbodige luxe. Ook al kun je met een zonnebril nog niet recht in de zon kijken, het maakt het zicht in elk geval een stukje beter. 

Let op je tegenliggers
Heb jij last van de zon in de achteruitkijkspiegel? Tegenliggers kijken dan juist tegen de zon in… Bedenk je dus goed dat niet alleen jij, maar ook de mensen om je heen last hebben van de laagstaande zon. Rij voorzichtig, doe geen onverwachte dingen, neem niet zomaar voorrang, ook al heb je er recht op.

Schone ruiten
De laagstaande zon kan goed verraden hoe vies de autoruiten zijn! Als je al niets kunt zien door de viezigheid op je ruit, dan kun je door de schittering van de zo al helemáál niets zien. Zorg dus dat je ruiten extra schoon zijn en vul de ruitenwisservloeistof bij. 

Dimlichten
Het klinkt misschien een beetje gek, verlichting wanneer er al zoveel licht is. Maar verlichting maakt je beter zichtbaar, ook bij laagstaande zon. En vooral voor tegenliggers die tegen de zon in kijken. 

Heb je ondanks deze voorzorgsmaatregelen toch schade met je auto opgelopen? Dan ben je daarvoor wellicht Allrisk- of WA verzekerd. Bel of mail gerust met onze adviseurs: 085 48 32 120 of schade@calvo-advies.nl

Samenwerken

Nooit meer druk maken over de kleine lettertjes.

Samenwerken
Team Calvo

Ruim 25 jaar ervaring in riskmanagement

Calvo Advies in Veghel is begin 2016 opgericht door Han Versantvoort. Han heeft ruim 25 jaar ervaring in verzekeren en riskmanagement.

Ons team