19 september 2022

Voorkom waterschade

Waterschade preventieplan: 8 tips om waterschade te voorkomen

1. SCHONE DAKGOTEN
Een natte gevel en dus vochtvlekken binnen zijn geen pretje. Check de dakgoten regelmatig. Voor je het weet zitten ze vol bladeren, mos, zand, vuil of nesten. Dan stromen de goten over. Houd ze schoon door maaswerk te plaatsen.

2. GESCHIKTE OVERSTORT
Een plat dak kan een behoorlijk zwembad worden. Dat is slecht nieuws. Zo ontstaat uiteindelijk lekkage. Of het dak stort zelfs in onder het gewicht van al dat water. Wees slim, zorg dat al het water weg kan met een goede overstort.

3. HANDIGE VERGAARBAK
Als het flink regent, stroomt het water met bakken van het dak richting die ene regenpijp. Die kan dat niet aan. Goten lopen over, muren worden kletsnat. Laat een vergaarbak aanbrengen zodat het water kan door- en wegstromen.

4. SOLIDE DAKLOOD
Bij dakranden, dakkapellen en schoorstenen kan het aardig gaan lekken. Vaak komt dat doordat het lood niet goed aangebracht of versleten is. Check of de loodstroken heel zijn en elkaar goed overlappen. Schakel zo nodig een specialist in.

5. ZET DE ­GLAZENSPROEIER UIT
Een glazensproeier is reuze handig. Je gebruikt ‘m dag in dag uit. Op een dag zijn ze versleten, dan gaan ze lekken en duurt het niet lang meer voor het water eruit spuit. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Draai ’s nachts de kraan dicht.

6. CHECK DE AFWASHULP
De afwashulpen spoelen glazen geweldig schoon, maar let op: op een dag gaan de RVS-slangen oxideren en verkleuren. Dan is het een kwestie van tijd voor ze barsten en voor fikse waterschade zorgen. Check de slangen op verkleuringen en vervang ze bijtijds.

7. REINIG DE SIFON
Er gaat veel afvalwater door de sifon. Tot de dag waarop die verstopt raakt door alle vettig- en viezigheid. Dan kan het water zijn weg naar het riool niet meer vinden en stroomt de boel over. Ellende. Maak de sifon dus regelmatig schoon.

8. DRAAI DE BELUCHTERKRAAN DICHT
In de beluchterkraan zit een klepje dat voor beluchting en ontluchting zorgt. Als het klepje blijft hangen, spuit het water eruit. Reken dan maar op een flink waterballet. Doe ’s nachts de kraan dicht en vergeet niet regelmatig de aansluitingen te controleren.

Calvo Advies neemt graag de regie in jouw  bedrijfscontinuïteit
Als ondernemer wil je ondernemen. Kansen zien en grijpen, uitdagingen aangaan en verder bouwen. Zonder je bedrijf of privé op het spel te zetten. Calvo Advies neemt graag de regie in jouw bedrijfscontinuïteit. In nauwe samenwerking zorgen we voor een solide basis van zekerheid op maat, die jou alle ruimte en vrijheid geeft om echt te ondernemen.

Maak gebruik van onze expertise en ons netwerk. Ervaar de ondernemersvrijheid die de samenwerking met Calvo Advies je oplevert. Bel, mail of stuur een WhatsAppje om vandaag nog een afspraak te maken. 

Calvo-Advies
T 085 - 483 21 20
M 06 - 51 28 76 03
info@calvo-advies.nl

Samenwerken

Nooit meer druk maken over de kleine lettertjes.

Samenwerken
Team Calvo

Ruim 25 jaar ervaring in riskmanagement

Calvo Advies in Veghel is begin 2016 opgericht door Han Versantvoort. Han heeft ruim 25 jaar ervaring in verzekeren en riskmanagement.

Ons team