5 november 2019

Bladeren, regen en kou, het is herfst!

De bladeren vallen van de bomen, het wordt steeds kouder en het is nat buiten. En laten we vooral niet vergeten dat het langer donker is… Het is echt herfst! Met de vallende blaadjes wordt het wegdek glad en dat vergroot de kans op ongelukken en schade. En wat dacht je van eventuele schade aan je bedrijfspand? we geven je 5 tips zodat je voorbereid bent op de herfst. 

1. Niet zo hard! 
Tijdens de herfst is de kans groot dat het slecht weer is. Rij dus voorzichtig wanneer je de weg opgaat. Gevallen bladeren kunnen glad zijn, matig daarom je snelheid om glijpartijen te voorkomen. Check ook de bandenspanning en profiel van je auto. Zo heb je meer grip en loop je minder risico op slippen tijdens regen, hagel en gevallen bladeren.  

2. Fietsers en brommers
Nog een risico volle groep weggebruikers tijdens de herfst zijn de fietsers en bromfietsers. Een valpartij is snel gebeurd en kan tot ernstig letsel leiden. Zorg ook daarom dat je banden zijn opgepompt en je bandenprofiel goed is. Zet je zadel wat lager om sneller met je voeten bij de grond te kunnen, hang geen tassen aan het stuur en stap af als je het niet vertrouwd. Gebruik je gezonde boeren verstand! 

3. Naaldhakken vs. bergschoenen
De gladde herfstbladeren vragen om stevige schoenen. Ruil je naaldhakken in voor schoenen met voldoende profiel. Eenmaal op kantoor wissel je ze toch gewoon weer om, voila! 

4. Veeg de stoep
Ook de stoeptegels en het bedrijventerrein kunnen verraderlijk glad zijn tijdens de herfst. Het is heel simpel: Veeg de stoep regelmatig. Het is een kleine moeite en het kan een hoop ellende voorkomen. 

5. Controleer je dakgoten
Die vallende bladeren belanden niet alleen op de stoep of op het wegdek. Ze vallen vaak precies in de afvoer van je dakgoot. Dit kan vervelende gevolgen met zich mee brengen, zoals een verstopte dakgoot. Hierdoor kan flinke waterschade ontstaan. Controleer dus regelmatig je dakgoten. Wanneer je dat niet doet en ze raken alsnog verstopt dan wordt dit als achterstallig onderhoud gezien. Over het algemeen kun je dus wel fluiten naar de claim op je opstal- of inboedelverzekering. 

Samenwerken

Nooit meer druk maken over de kleine lettertjes.

Samenwerken
Team Calvo

Ruim 25 jaar ervaring in riskmanagement

Calvo Advies in Veghel is begin 2016 opgericht door Han Versantvoort. Han heeft ruim 25 jaar ervaring in verzekeren en riskmanagement.

Ons team