27 januari 2020

Ook na 2 jaar ziekte loondoorbetaling voor je werknemer

Bescherm het inkomen van medewerkers wanneer ze langdurig ziek zijn of zelfs arbeidsongeschikt zijn. Veel ondernemers of werknemers weten het niet maar wanneer je langdurig ziek bent of arbeidsongeschikt, loop je na 2 jaar het risico op een flinke inkomstendaling. Als werkgever kun je ene collectieve WIA-verzekering afsluiten om dit voor je personeel te voorkomen.


WIA staat voor Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. Is je medewerker na 2 jaar ziekte nog niet (volledig) aan het werk? Dan biedt een collectieve WIA-verzekering je personeel een financieel vangnet. Naast de inkomensaanvulling bieden veel verzekeraars de werknemer een helpende hand. Bijvoorbeeld met re-integratieondersteuning om te kijken of er mogelijkheden zijn om (weer) te gaan werken in jouw bedrijf of bij een andere werkgever. De collectieve WIA-verzekering zorgt ervoor dat de arbeidsongeschikt medewerker een goed inkomen overhoudt.

Lees hier de voordelen van het afsluiten van een collectieve WIA-verzekering.

• Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde: Financiële zekerheid bij ziekte of arbeidsongeschiktheid is een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. Je kunt je hiermee onderscheiden ten opzichte van andere werkgevers. Ook voldoe je zo aan een eventuele verplichte CAO die dit voorschrijft.

• Goed werkgeverschap: Met een collectieve WIA-verzekering toon je goed
werkgeverschap. Je laat zien dat je ook na twee jaar ziekte of arbeidsongeschiktheid goed blijft zorgen voor je personeel.

• Ondersteuning bij re-integratie: Re-integratie van werknemers is in de praktijk lastig. Een verzekeraar kan helpen om de mogelijkheden van de arbeidsongeschikte werknemer maximaal te benutten.

• Premie fiscaal aftrekbaar: De premie van de collectieve WIA-verzekering is voor jou als ondernemer fiscaal aftrekbaar. Als je ervoor hebt gekozen om je personeel te laten meebetalen aan de premie, dan is dat deel ook voor hen fiscaal aftrekbaar.
 

Wil je meer weten over dit onderwerp? Wij helpen je graag! Neem contact op via info@calvo-advies.nl of bel 085-4832120. 


Bron: Ondernemen met personeel en UWV.

Samenwerken

Nooit meer druk maken over de kleine lettertjes.

Samenwerken
Team Calvo

Ruim 25 jaar ervaring in riskmanagement

Calvo Advies in Veghel is begin 2016 opgericht door Han Versantvoort. Han heeft ruim 25 jaar ervaring in verzekeren en riskmanagement.

Ons team