Dave Schepens , C & S Interieurs:

“Vakmanschap met maatwerk leveren, dat is het leukste!”

© Persburo Sander van Gils / Sander van Gils

C & S Interieurs, sinds 1979 gespecialiseerd in exclusieve keukens en interieurs. Met liefde voor het vakmanschap maken Dave en zijn team de mooiste interieurs van echt hout. Duurzaam, robuust en karaktervol. En dat karaktervolle geldt ook voor de ondernemer zelf!

Maatwerk met echt vakmanschap
Dave Schepens is een 45-jarige meubelmaker en interieurbouwer met zijn roots in Mariaheide. Daar waar hij nog steeds woont en waar ook de roost van zijn bedrijf, C en S interieurs, liggen. Dave vertelt:” Mijn vader startte hier het bedrijf, dik 40 jaar terug, als meubelmaker voor particulieren. Vanwege groei verhuisde het bedrijf later naar Uden. We produceerden toen voor groothandels en een groter pand was nodig.” Dave had het meubelmaken met de paplepel ingegoten gekregen en ging na zijn opleiding tot meubelmaker ook in het bedrijf werken. Dave vervolgt: “Aan het einde van de vorige eeuw nam ik het bedrijf over. Maar ik gooide wel het roer wel om. Want mijn vakmanschap kwam niet goed tot zijn recht; ik was meer als manager aan de slag. Dus maakte ik het bedrijf weer kleiner, gingen we terug naar Mariaheide en richtten we ons weer op particulieren.” Op de plek waar Dave opgroeide woont hij met zijn gezin in het ene deel van de verbouwde boerderij. En pa en ma Schepens in het andere deel. Met daarnaast het bedrijfspand. Daar waar ze letterlijk terug gegaan zijn naar de kern; maatwerk leveren, het samen doen met de klant en alles op wens maken. “Dat is echt het leukste!”

En dan staat je wereld op zijn kop!
En dan is het half juli, midden in de nacht. Dave wordt wakker en ruikt een tempexlucht. “Al vrij snel zag ik een rode gloed en vonken in de lucht, vanaf de kant van het bedrijf. Geen paniek want het leek buiten het bedrijf. Snel aangekleed zag ik vervolgens dat de camper van mijn ouders in lichtelaaie stond. Deze stond tussen het huis en het bedrijfspand in. Dus vlug bellen naar 112 en vervolgens iedereen wakker maken. We probeerden te blussen met brandblussers maar dat schoot niet genoeg op. Nét toen de brandweer aan kwam, vatte het huis vlam maar dat was direct goed te redden. Het bedrijfspand aan de andere kant echter niet! Toen dat vlamvatte stond het binnen een paar minuten volop in de fik. En dan heb je niks meer. Alles wat met het bedrijf te maken had, was weg. Nog geen schroevendraaier was er over.”

Met de aandacht op het positieve
Dezelfde dag al telde Dave zijn zegeningen. “Wat een geluk dat het huis niet afgebrand is. En maar goed dat de camper niet twee weken eerder was gaan branden, toen mijn ouders er nog in sliepen!” Bijzonder om te zien hoe Dave zich op het positieve richt. Het team van Dave ging meteen aan de slag met het bellen en informeren van de klanten. En Dave pakte de verzekering op. “Wat er dan op je afkomt! Ik was jaren ervoor overgegaan naar Calvo Advies. Samen met Han keken we toen goed naar risico’s en oplossingen. Ik was niet echt tevreden over de vorige verzekeraar. Mijn belangrijkste uitgangspunt was dat de verzekeringen nu goed geregeld waren, voor áls er ooit iets echt fout zou gaan…. Toen hebben we dus alles uitvoerig aangepast en geregeld. Er kwam een toekomstgericht nieuw dak, mét zonnepanelen. En dat hebben we met keuringen en taxaties verzekeringstechnisch meteen goed ingestoken. Kortom, goed geregeld met Calvo.” Dave vervolgt: ”En dat het goed geregeld was, dat bleek dus ook. Bij zo’n grote schade komen er tientallen mensen op je af. Je moet heel veel beslissen op korte termijn. De hulp, goede adviezen en begeleiding heb je dan hard nodig. Fijn dat die er volop was.”

Binnen drie weken weer volop aan de slag
Inmiddels werken Dave en zijn team weer volop, nu vanaf een tijdelijke locatie. De afhandeling van de schade is prima. Wat erg fijn was, was dat Dave bijvoorbeeld niet geremd werd om investeringen te kunnen doen. Machines zijn natuurlijk meteen weer nodig om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen. En daar werd en wordt actief en positief over meegedacht. Het werk is weer opgepakt. En tegelijk worden de juiste stappen gezet om op de oorspronkelijke plek te herbouwen. En zo is Dave met enthousiasme en een goed gevoel weer volop op de toekomst gericht.

Samenwerken

Nooit meer druk maken over de kleine lettertjes.

Samenwerken
Team Calvo

Ruim 25 jaar ervaring in riskmanagement

Calvo Advies in Veghel is begin 2016 opgericht door Han Versantvoort. Han heeft ruim 25 jaar ervaring in verzekeren en riskmanagement.

Ons team