Franc Pennings, Slagerij Pennings:

“We maken onze ambachtelijke producten vanuit pure liefde voor het vak”

Slagerij Pennings, een echt Veghels familiebedrijf. Met een ambachtelijke slagerij op de Middegaal en een winkel in de Hoofdstraat. Vier generaties Pennings hebben samen het bedrijf gebracht tot waar ze nu zijn. En zelfs de 5e generatie, Calvin, is al werkzaam in de winkel. Een zaak waar kwaliteit, passie en vakmanschap hoog in het vaandel staan.

Vanuit de box een blik op vleeswaren
Het gezin Pennings woonde bij de winkel in de Hoofdstraat. Franc vertelt: “Onze box stond voor het raam van de winkel, wij groeiden dus echt letterlijk op in de slagerij. De slagerij groeide flink. We breidden uit met een productiebedrijf aan de Middegaal, van waaruit we de zakelijke markt beter konden bedienen. En aan de Hoofdstraat verbouwden we; het oorspronkelijke woongedeelte hebben we daar bij de winkel getrokken. En daar waar mijn zus schoonheidsspecialiste is geworden (ook zij werkt dus met vlees), heb ik mijn ouders opgevolgd.”

Ambachtelijk vakwerk en aandacht voor de klant
Op deze manier kon Pennings ambachtelijk vakwerk blijven leveren. En is er in de winkel nog altijd volop aandacht voor de bezoekende klant. De kennis, kunde en vakmanschap van vier generaties is te proeven bij Pennings. In Nederland vind je maar een handjevol slagers die zoveel eigen producten in eigen beheer maken. Die eigen handtekening op de producten en de liefde voor het vak, dat proef je.

Vanuit corona naar het nieuwe nieuw
Zoals voor velen had en heeft de uitbraak van corona ook veel invloed op Pennings. “De verkoop in de winkel ging wat omhoog. Mensen gingen de kwaliteit van producten steeds meer waarderen. Maar onze zakelijke tak kreeg daarentegen een grote terugval. Bedrijfscatering, restaurants, campings… alles lag compleet plat. Dat was pijnlijk om te zien. En zo jammer om goede mensen te moeten laten gaan! Mondjesmaat start dat nu weer op. Maar het zal niet meer worden als vanouds, we gaan naar het nieuwe nieuw. In de afgelopen tijd ontwikkelden we ook nieuwe producten. Om meer in te spelen op de veranderende markt, denk aan het minder eten van vlees. In bepaalde producten gebruiken we daardoor minder dierlijke eiwitten en werken we meer met plantaardige eiwitten. Tof om daar weer net zo’n smaakvolle en echt lekkere, ambachtelijke producten van te maken!”

Vertrouwen en kwaliteit
Vakmanschap en kwaliteit waren ook de redenen voor Franc om zijn verzekeringen onder te brengen bij Calvo Advies. “Voorheen hadden we altijd een familielid dat de verzekeringen regelde. Maar na het overlijden van deze oom moesten we nieuwe keuzes maken. Prijs is niet het belangrijkste voor ons, wel dat het goed geregeld is. Ik maakte kennis met Han en we hadden een paar gesprekken. Wij waren die familieband, dat vertrouwen gewend. Dus voor Han ben ik niet de makkelijkste klant geweest om te overtuigen.” lacht Franc. “Maar met Han voelde het goed. Zijn manier van zaken doen, zijn verdienmodel en openheid overtuigde me. En bij Calvo hebben we door dat verdienmodel altijd de juiste verzekeringen. Niet degene met de hoogste provisie, maar gewoon de beste keuze.”

Samenwerken

Nooit meer druk maken over de kleine lettertjes.

Samenwerken
Team Calvo

Ruim 25 jaar ervaring in riskmanagement

Calvo Advies in Veghel is begin 2016 opgericht door Han Versantvoort. Han heeft ruim 25 jaar ervaring in verzekeren en riskmanagement.

Ons team