Jaap van Herwaarden, Fellows & Friends:

“Brabantse gezelligheid: ook ná de lockdown vind je die aan de Markt in Veghel”

Heb je het over de Markt in Veghel? Dan heb je het al gauw over borrel- en biercafé Fellows & Friends. En wie Fellows & Friends zegt, zegt natuurlijk Jaap van Herwaarden: eigenaar, gezicht van het café, geboren en getogen Veghelaar, en een man met een passie voor speciaalbiertjes, whisky én het produceren van dancemuziek. Hoe Jaap het hoofd boven water houdt in coronatijd? Je leest het in onze eerste klant-in-beeld-blog van 2021!

Speciaalbier en borrelhapjes
Na jaren als bedrijfsleider te hebben gewerkt bij bruin café De Gouden Leeuw – ook in Veghel – besloot Jaap in 2012 voor zichzelf te beginnen. “De eerste zes jaar was Fellows & Friends een feestcafé”, vertelt Jaap. “Lekker drinken en gaan met die banaan! Rond 2018 werd het uitgaan in Veghel minder, en was het tijd voor een ander concept. Met een groot assortiment aan speciaalbier en lekkere hapjes kunnen mensen de hele avond borrelen rond de tafel. Ook hebben we vaak thema-avonden, livemuziek, pubquizzen en bingo’s.”

Corona
En toen was daar in 2020 ineens corona. “Financieel is het natuurlijk een enorme domper. We organiseren nog steeds bingo’s, pubquizzen en bierproeverijen. Maar dan digitaal. Via Instagram en Facebook blijf ik in contact met onze vaste gasten. Er gaat natuurlijk niks boven een-op-een contact met mensen in je café, maar het is even niet anders. Ik hoop dat we richting het voorjaar weer open kunnen, maar met de huidige ontwikkelingen betwijfel ik of dat gaat gebeuren. Maar als we weer open mogen, dan zou het mooi zijn als we dat kunnen vieren met een soort bevrijdingsfeest!”

Eén belletje, en het is geregeld
Bij dat feest is Han natuurlijk ook aanwezig, want de twee delen een voorliefde voor Brabantse gezelligheid. “Ik kende Han al van De Gouden Leeuw. Toen ik voor mezelf begon wist ik meteen: Han is de man die mijn verzekeringen gaat regelen. Onze band is lekker persoonlijk en direct. Veel humor ook, daar hou ik van. En ik kan altijd van hem op aan. Wil ik iets geregeld hebben? Eén belletje en ik hoef nergens meer aan te denken: het is meteen voor elkaar.”

Samenwerken

Nooit meer druk maken over de kleine lettertjes.

Samenwerken
Team Calvo

Ruim 25 jaar ervaring in riskmanagement

Calvo Advies in Veghel is begin 2016 opgericht door Han Versantvoort. Han heeft ruim 25 jaar ervaring in verzekeren en riskmanagement.

Ons team