Koen van Ettinger, Koen van Ettinger - Pensioenadvies en communicatie:

“Het levende bewijs: dáárom is een goed netwerk zo belangrijk”

Koen van Ettinger is groot PSV-fan, bezoekt met veel plezier 80’s-concerten, tennist graag en woont samen met vrouw en dochter. Koen is afgestudeerd fiscaal jurist, en begon na twintig jaar bij ‘Even Apeldoorn bellen’ in 2016 voor zichzelf als pensioenadviseur.

Gezellige Brabo
Als zzp’er miste hij mensen om zich heen, om mee te sparren en om continuïteit te kunnen bieden aan klanten. Daarom koos hij al snel voor samenwerking met Pensioen Perspectief. Toen bekend werd dat Koen als zelfstandige aan de slag was gegaan, kreeg hij een belletje van een relatie die zei: “Jij moet eens met Han Versantvoort gaan praten! Hij is ook zo’n gezellige Brabo als jij. Jullie hebben dezelfde opvattingen, maar dan in een andere tak van sport.” Dus zo geschiedde. Koen belde Han. En een nieuw sympathiek komisch duo was geboren. Want (flauwe) grappen maken, dat kunnen ze ondertussen als de beste.

Oprecht zakendoen
Maar ook samenwerken gaat top. Koen: “Na vijf minuten met Han dacht ik: dit voelt gewoon goed. Hij doet oprecht zaken en heeft echt het beste met je voor. En volgens mij heeft Han hetzelfde bij mij. Wij staan met twee voeten op aarde en regelen het gewoon voor klanten. Geen poespas.” Sinds die eerste kennismaking hebben ze elkaar al bij heel wat klanten geïntroduceerd. “Als Han komt, weet ik gewoon dat er een specialist aan tafel zit. Ik vertrouw hem blind.”

Goed netwerk
De twee geven ook gastcolleges bij de minor ondernemerschap. Han over verzekeren en Koen over pensioenen. Met veel waardering van studenten. “Want”, zo stelt Koen, “wij zijn geen sheets aan het voorlezen, maar beantwoorden vragen aan de hand van praktijkvoorbeelden – soms met een knipoog. Als belangrijkste les geven we mee hoe belangrijk het is om als ondernemer je netwerk op orde te hebben. En natúúrlijk gebruiken we dan onze ontmoeting als voorbeeld!”

Samenwerken

Nooit meer druk maken over de kleine lettertjes.

Samenwerken
Team Calvo

Ruim 25 jaar ervaring in riskmanagement

Calvo Advies in Veghel is begin 2016 opgericht door Han Versantvoort. Han heeft ruim 25 jaar ervaring in verzekeren en riskmanagement.

Ons team